Hayao Miyazaki

anime-my-neighbor-totoro

Oj oj oj, va kul det va på jul. Jag fick Hayao Miyazaki-boxen som jag hade önskat mig.  Med fyra filmer av Miyazaki. Jag aknske skulle berätta lite om filmerna. Först har vi min granne Totoro (bilden). Totoro är den stora gråa saken. En dag flyttar systrarna Atsuki och Mei med sin pappa till till ett hus på landet. Mamman bor på ett sjukhus i närheten. Totoro är skogens väktare och han vaktar den med sina två andra vänner som jag och Victoria kallar för Mini-Totoro och Mellan-Totoro. En dag när Atsuki är i skolan ser Mei Mini-Totoro som hon såklart blir nyfiken på och följer efter. Tillslut har fon kommit fram till Totoos håla där han ligger och slumrar. Med vad ska hända med deras sjuka mamma?

Nästa film heter Det levande slottet. Den hanlar om Sofie som blir förvandlad till en 90-årig kvinna. Nu måste hon ta reda på hur man bryter förtrollningen.Till sin hjälp har hon trollkarlen Hauru, Mark som är Haurus elev och elddemonen Calcifer. Hur ska det gå på hennes jakt föratt bryta förtollningen?

Spirited Away handlar om Chihiro, en tioåring somär ganska så envis. Påväg till sitt nya hus kör hon och hennes föräldrar vilse och hittar ingången till en helt ny värld. Men alla är inte så vänliga där. Hela världen styrs av Yubaba som uppe i tornet ger ut order till arbetarna på sitt badhus. Där vilar gudarna upp sina trötta kroppar. Chihiro blir tvungen att arbeta för Yubaba för Yubabas regler är att alla måste vara till någon nytta. Om man inte är till någon nytta förvandlar Yubaba en till en gris. Det är just det som hänt Chihiros föräldrar.  Nu måste Chihiro rädda sina föräldrar med hjälp av sin nyfunna vän Haku. Chihiro slutar upp med att vara envis och tvingas tillochmed att andvända ett nytt namn föratt inte göra Yubaba arg.

Kiki är en häxa som tillsammans med sin vän Jiji fixar sin helt egna budfirma.Hon lär sig att utvecklas som häxa och att människor tycker om henne som hon är.

Sedan fick jag massa andra julklappar! Här kommer en lista. Filmerna, Badrock, Mjukisbyxor, T-shirt, Pyjamasbyxor, Fliströja, Skrivbok, Gosedjur, Spelkort, Ficklampa, Väska, Hårband, Choklad, Stickor och ascoolt pompomgarn, fyra garnnystan till, en kort till stick/virkgrejerna, Boken skriv om och om igen, en i love my computer kopp, benvärmare, borste, trosor, origamipapper och en bok om hur man viker blommor.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu